Alles wat je wil weten over Ronald McDonald Huis Charities

Ronald McDonald Huis Brussel
3 min readNov 17, 2021

Net als bij ons in Brussel, staan er over de hele wereld verschillende Ronald McDonald Huizen. Maar wist je dat er ook Familiekamers en Care Mobile programma’s zijn? Deze vallen allemaal onder de grote noemer van “Ronald McDonald House Charities”. Wat zijn de Ronald McDonald Huis Charities (RMHC) en wat houden de 3 programma’s juist in? Je leest er meer over in deze blog.

Waarvoor staat RMHC?

De grote missie van de Ronald McDonald House Charities is het creëren, vinden en ondersteunen van programma’s die de gezondheid en het welzijn van kinderen en hun families verbetert. De visie van het programma? Dat is een wereld creëren waar alle kinderen toegang hebben tot medische zorg, waar hun families ondersteund worden en actief betrokken kunnen zijn bij de zorg van hun kinderen.

Het eerste Ronald McDonald Huis opende zijn deuren in 1974 in Philadelphia. De jaren nadien heeft de organisatie niet stilgezeten. Momenteel staat de teller al op 62 landen met in totaal meer dan 685 programma’s wereldwijd! En we hopen dat we dit initiatief nog meer kunnen verspreiden.

Ronald McDonald Huis Brussel

Welke programma’s bieden Ronald McDonald House Charities aan?

Er zijn 3 verschillende programma’s. Zo is voor jou waarschijnlijk het bekendste ons Ronald McDonald Huis in Brussel.

Een Ronald McDonald Huis is een huis naast een ziekenhuis. Hier kunnen ouders tot rust komen wanneer hun kind is opgenomen in dat ziekenhuis. Deze Huizen zijn meer dan een hoop bakstenen, maar bieden een echte thuis aan ouders waar ze kunnen overnachten en alle comfort hebben. De huizen zijn tevens voorzien van een geweldige groep vrijwilligers die steeds paraat staan met een luisterend oor.

Ronald McDonald Huis Brussel

De Ronald McDonald Familiekamers zijn er voor ouders van gehospitaliseerde kinderen. Want wanneer een kind een hele dag behandelingen en testen moet ondergaan, is het ook voor de ouders belangrijk om voldoende rust in te bouwen. Elke Familiekamer biedt verschillende faciliteiten aan, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de beschikbare ruimte in het ziekenhuis, de behoeften van de families, en het aantal families dat wordt geholpen. Minimaal biedt een Ronald McDonald Familiekamer een zithoek om te ontspannen en een ruimte om een snack te bereiden. Deze kamers worden gehost door RMHC vrijwilligers of medewerkers.

Familiekamer Philadelphia

Tot slot heb je nog de Ronald McDonald Care Mobiles. Deze Care Mobiles werken samen met klinische dienstverleners zodat ze eerstelijnszorg, diagnose, doorverwijzing van behandeling en follow-up voor medische tandheelkundige aandoeningen kunnen aanbieden aan kinderen en gezinnen in kwetsbare gemeenschappen. Voorlopig zijn er 9 landen waar je deze Care Mobiles programma’s kan terugvinden: Argentinië, Canada, Letland, Nieuw-Zeeland, Polen, Thailand, Indonesië, Australië en de US.

Ronald McDonald Care Mobiles

RMHC richt zich tot gezinsgerichte zorg

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. En als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. De programma’s van RMHC zijn hierop gebaseerd en hielpen ondertussen al miljoenen gezinnen om emotioneel en fysiek betrokken te zijn bij de gezondheidszorg van hun kind.

Wil je meehelpen aan dit verhaal en meer overnachtingen mogelijk maken voor gezinnen met zieke kinderen zodat ze knuffels, een glimlach en tijd samen kunnen delen? Doe dan een donatie voor ons Ronald McDonald Huis en help mee ouders een (t)huis te bieden ver van huis.

--

--

Ronald McDonald Huis Brussel

Wij bieden een thuis aan families van gehospitaliseerde kinderen. Zo zijn de belangrijkste mensen altijd dichtbij. https://linktr.ee/RonaldMcDonaldHuisBrussel