Een avond vol hoop: ons Benefiet Tuindiner

Ronald McDonald Huis Brussel
4 min readAug 29, 2022

Donderdag 25 augustus was het zover: ons eerste Benefiet Tuinfeest. Heel wat bekende gasten en experten maakten hun entree en ook Tom Helsen was van de partij om een fantastisch muziekspektakel te voorzien. De kers op de taart? Een exclusief tuindiner in goed gezelschap en een kunstveiling waarin prachtige Stukken Voor Mensen geveild werden. Kortom: het was een geslaagde avond met als centrale thema hoop. 👇

Hoop, want dat is één van de belangrijkste waarden van het Ronald McDonald Huis. Hoop leidt mensen naar een positieve en betere toekomst. Niet alleen gehospitaliseerde kinderen die even geen uitweg meer zien, of hun ouders die nooit zullen opgeven, maar iedereen heeft soms dat sprankeltje hoop nodig.

Receptie en concert

Onze gasten verwelkomen, deden we met een gezellige receptie en een prachtig concert van Tom Helsen, met muziek van zijn nieuwste album ‘Zin om je Tom Helsen’. Een korte zin met een grote betekenis voor het Ronald McDonald Huis, want er is niets belangrijkers dan als ouder dichtbij je kind te zijn en elkaar te kunnen omarmen op momenten die er echt toe doen.

Tuindiner

Daarna was het tijd om de voetjes onder tafel te schuiven, want Hotelschool COOVI, toverde een geweldig 5-gangen diner op tafel. Ondertussen konden onze gasten vertoeven in het fijne én interessante gezelschap van onze sprekers.

Filip Cools, neonatoloog in UZ Brussel, vertelde over hoe hij samen met zijn collega’s elke dag weer een mooie toekomst mogelijk maakt voor de allerkleinsten en hun ouders, broertjes en zusjes door de moeilijkste periode heen helpt.

Paul D’Hoore bood een antwoord op alle financiële vragen en verklapte of we nog hoopvol konden kijken naar onze financiële toekomst.

Psychologe Elke Van Hoof had het over mentaal welzijn op de werkvloer en of hoop nog centraal kan staan in tijden van burn-outs en stress.

Kunstenaar Francis Méan inspireerde iedereen met zijn kunstwerken, die mensen telkens weer doen stilstaan bij het leven, reflecteren en doen lachen en amuseren.

Sam Furnier, management expert, bracht inzicht in hoop op de arbeidsmarkt en wat bedrijfsleiders kunnen doen om hun retentie te verhogen.

Auteur Kristien Hemmerechts toonde onze gasten hoe ze hoop kunnen putten uit de literaire wereld.

En tot slot deed Tomas Baum, directeur van Kazerne Dossin, iedereen even stilstaan bij herdenking, herinnering en gebeurtenissen uit het verleden.

Stukken Voor Mensen

Na de inspirerende woorden van onze enthousiaste sprekers, organiseerden we ‘Stukken Voor Mensen’. Een veiling, met stuk voor stuk hoopvolle werken van Lut Brackx, Mads Nissen en Francis Méan, verzorgd door veilinghuis Maison Jules. De opbrengst hiervan ging integraal naar ons Ronald McDonald Kinderfonds, en zo ligt er voor ons ook een hoopvolle toekomst in het verschiet, waarin we onze dromen en projecten kunnen blijven realiseren.

Afsluiten doen we met een prachtige quote van onze Huismanger Ingrid, die deze prachtige avond volledig samenvat:

“We voelen ons vanavond heel hoopvol omdat er zoveel mensen zijn die ons project een warm hart toedragen. Ook voor de ouders die momenteel in ons Huis verblijven, deed deze avond enorm deugd en zagen we de dankbaarheid van hun gezicht spatten. Want zij zijn het die onze steun echt nodig hebben tijdens de moeilijkste periode in hun leven.“

Wil jij ook graag je steentje bijdragen en de ouders in ons Huis een warm hart toedragen? Doe dan hier een gift.

--

--

Ronald McDonald Huis Brussel

Wij bieden een thuis aan families van gehospitaliseerde kinderen. Zo zijn de belangrijkste mensen altijd dichtbij. https://linktr.ee/RonaldMcDonaldHuisBrussel