Het verhaal van Victor

Ronald McDonald Huis Brussel
2 min readOct 4, 2022

--

Onze kleine Victor is geboren op 05 augustus 2022 in het ziekenhuis van Mont-Légia in Luik, na een zeer nauwgezette zwangerschap. Volgens de artsen is hij kerngezond. “Je bent over 4 dagen thuis” zeggen ze! We waren dolblij… maar de vreugde was van korte duur… hij leed aan een ernstige darmontsteking en er werden een hele reeks tests uitgevoerd.

Victor heeft een hartafwijking, zijn ogen hebben geen iris en zijn darmen zijn veel te kort. Hij is zwaar beschadigd door de ontsteking en blijkt een uiterst zeldzaam genetisch syndroom te hebben, een ziekte van de gladde spieren, die in het hele lichaam voorkomen.

Victor is overgebracht van Mont-Légia naar het Saint-Luc ziekenhuis in Brussel, waardoor er naast het immense verdriet dat wij voelen ook grote organisatorische problemen zijn. Wij wonen in Ferrières, tussen Luik en Durbuy, en Louis, de grote broer van Victor, heeft onze aanwezigheid nodig, zowel voor het dagelijkse leven als voor het comfort tijdens deze beproeving.

Gelukkig boekte een toegewijde verpleegster twee nachten voor ons in het Ronald McDonald Huis te Jette — een plek waarvan zij dacht dat die ons goed zou doen.

Wat een geweldig idee! We waren uitgeput, verscheurd tussen onze twee kinderen, moe van de ziekenhuizen… en zodra we bij het Ronald McDonald Huis aankwamen, waren we opgelucht. De vriendelijke vrijwilligers maakten ons dagelijks leven op vele manieren gemakkelijker. De plek zelf waar we ons bevinden is werkelijk een rustpunt, voor ons en Louis, tussen bezoeken aan Victor en de school van ons oudste kind door. Het comfort, de lichtinval en de intelligente indeling van het huis laten ons even de moeilijkheden van het dagelijks leven vergeten. Ondertussen verbleven we hier 1 maand en zolang Victor in Brussel gehospitaliseerd blijft, komen we in de weekends samen met ons oudste zoontje overnachten.

Nooit eerder hebben we zo’n hartverscheurende situatie meegemaakt. Er wordt vaak gezegd dat je de ware aard van menselijke relaties leert wanneer je in nood bent. Wel, in zo’n situatie herstelt een initiatief als het Ronald McDonald Huis een zeker vertrouwen in de menselijkheid van de samenleving. BEDANKT!

Jessica en Michel.

--

--

Ronald McDonald Huis Brussel

Wij bieden een thuis aan families van gehospitaliseerde kinderen. Zo zijn de belangrijkste mensen altijd dichtbij. https://linktr.ee/RonaldMcDonaldHuisBrussel