Kerstmis in ons Huis

Ronald McDonald Huis Brussel
3 min readDec 28, 2022

--

Kerstmis is een tijd van samenzijn. Maar als je hele leven op z’n kop staat omdat je kindje deze eindejaarsperiode in het ziekenhuis zal moeten doorbrengen, is gezelligheid en warmte soms ver zoek. In ons Huis doen we er dan ook alles aan om gezinnen van gehospitaliseerde kindjes toch onder te dompelen in de kerstsfeer en steunen we hen met onze liefdevolle woorden. Wil jij graag weten hoe onze vrijwilligers en ouders de kerstsfeer beleven in onze Thuis ver van huis?

Een Knuffel Voor Kerst

Voor 2.200 kinderen in België is het uitpakken van cadeautjes, tafelen met de hele familie of gewoon dichtbij elkaar zijn niet zo vanzelfsprekend. Maar, ze verdienen wel allemaal, stuk voor stuk een ‘Knuffel voor Kerst’. Want als ouders, broertjes en zusjes er even niet kunnen zijn, kunnen gehospitaliseerde kindjes nog altijd knuffelen met hun kinderfondskonijn.

Daarom gingen we net als vorig jaar langs bij alle kindjes die in het ziekenhuis verblijven, om hen en hun ouders een hart onder de riem te steken. Onze kinderfondskonijnen reisden heel België rond om tot op hun bestemming te geraken. En onze missie is geslaagd: 2.200 kindjes in 80 ziekenhuizen kregen hun knuffel. Een kerstcadeautje dat hen een lach op hun gezicht bezorgde.

Onze vrijwilligers

Deze kerstperiode zorgen onze vrijwilligers niet voor goud, mirre en wierook, wel voor warmte, lekker eten en heel veel steun in deze moeilijk tijd. Zij maken van ons Huis een echte Thuis voor mensen die dat zo hard nodig hebben wanneer elk moment telt. Daarom zijn de lovende woorden van onze helpende handen zoveel meer waard dan eender welk kerstcadeau. Duizend keer bedankt aan iedereen die dag in dag uit het beste van zichzelf geeft voor ons Huis, voor gezinnen en voor onze eindejaarsactie.

“Wat fijn om te weten dat we gezinnen met de actie ‘een Knuffel Voor Kerst’ kunnen ondersteunen. We doen het allemaal voor de lach op het gezicht van alle kindjes en wat voelt het goed dat we daar een klein deel van kunnen uitmaken.”

Onze sponsors

We willen ook even de tijd nemen om de vele sponsors te bedanken voor hun materiële en financiële steun. Zo werden de Kinderfondsknuffels door PostNL geleverd in de Belgische ziekenhuizen. Ook een dikke dankjewel aan al onze andere sponsors Johnson & Johnson Medical Devices, Bosch, Griffith Foods, MOVO Holding BV, en McDonald’s.

Ons Huis op z’n Kerstbest

En ten slotte zou er natuurlijk geen sprake zijn van kerstsfeer zonder de gepaste aankleding van ons Huis. Dankzij Nice & Bright en Cargill kunnen de ouders toch genieten van wat extra gezelligheid, net zoals thuis. Onze vrijwilligers vatten het in een paar mooie woorden samen:

“Het Huis is net zoals bij de mensen thuis helemaal versierd. Het zorgt voor wat afleiding bij de aanwezigen en ze kunnen nu, ondanks hun kindje in het ziekenhuis ligt, toch een beetje proeven van het eindejaar en Kerstmis.”

Waar je dit eindejaar ook viert, ons hele team wenst iedereen een warm en liefdevol 2023 toe. 🥰

--

--

Ronald McDonald Huis Brussel

Wij bieden een thuis aan families van gehospitaliseerde kinderen. Zo zijn de belangrijkste mensen altijd dichtbij. https://linktr.ee/RonaldMcDonaldHuisBrussel