Maak kennis met Ingrid, onze nieuwe Huismanager

Ronald McDonald Huis Brussel
3 min readFeb 10, 2022

--

In het nieuwe jaar mochten we een nieuwe Huismanager verwelkomen. Katia gaf de fakkel (of in dit geval, de sleutel 😉) door aan Ingrid. We stellen Ingrid graag aan je voor in deze blog. 👇

Huismanager Ingrid & Development Manager Katia

Dag Ingrid, we willen je graag een paar vragen stellen zodat iedereen je wat beter leert kennen. Kan je ons vertellen wie je bent en van waar je komt?

Ik ben Ingrid, 56 jaar en ik woon samen met mijn vriend Peter in Vilvoorde. Ik heb 1 fantastische dochter. En ben plusoma van 2 schattige jongens.

Je bent nu Huismanager van het Ronald McDonald Huis, maar wat deed je voordien als job?

Meer dan 30 jaar lang was ik Front Office Manager in een Business Apart Hotel in Brussel. Mede door de pandemie en lockdowns (maar toch nog onverwachts) hebben de eigenaars besloten om het hotel volledig te sluiten.

Daar sta je dan, met veel levens- en werkervaring, maar ook met veel vraagtekens, op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om te solliciteren als Huismanager in het Ronald McDonald Huis?

Een vriendin die op de neonatale afdeling van het UZ Brussel werkt en zo het Ronald McDonald Huis goed kent, stuurde mij de vacature door. “Deze job is op je lijf geschreven.” En inderdaad, toen ik over dit project begon te lezen, kreeg ik hier een heel warm en goed gevoel bij.

Hoe zijn de eerste weken voor jou verlopen?

Na de sollicitatieprocedures, ben ik op 5 januari 2022 begonnen als huismanager en nu ben ik me volop aan het inwerken. De eerste weken is het belangrijk dat je de volledige technische kant, de leveranciers en administratieve taken van het Huis onder de knie krijgt. Maar vooral ook alle lieve vrijwilligers leert kennen die zowel de praktische als de emotionele kant aanpakken om de ouders te ondersteunen. Ondertussen heb ik ook kennisgemaakt met de verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Zij evalueren welke gezinnen het meeste nood hebben aan een verblijf in ons huis.

Wat spreekt jou aan in deze job?

Het mooie aan dit Huis is dat je voor de ouders zoveel meer kan aanbieden dan een bed en een warme douche. We proberen een rustige, gezellige sfeer te creëren waar ze zich thuis kunnen voelen. Waar er steeds koffie, gebak of een verse soep klaarstaat. Er wordt naar hen geluisterd. Elke ouder heeft zijn eigen verhaal, soms heel triest, soms heel mooi, maar steeds zo intens ontroerend.

Als je een wens mocht doen, wat zou die dan zijn?

Mijn wens is dat ik dit nog relatief nieuwe Huis van het Ronald McDonald Kinderfonds in België nog verder mee kan uitbouwen. Dat ik ervoor kan zorgdragen en dat de vele mensen en sponsors ons zullen blijven steunen met hun donaties, zodat er in de toekomst nog veel meer gezinnen de mogelijkheid zullen krijgen om dicht bij hun kindje te kunnen verblijven in dit warme Huis.

We hopen dat je Ingrid zo wat beter hebt leren kennen. Heb je nog vragen voor onze nieuwe Huismanager? Stel ze dan hier in de comments. 😃

--

--

Ronald McDonald Huis Brussel

Wij bieden een thuis aan families van gehospitaliseerde kinderen. Zo zijn de belangrijkste mensen altijd dichtbij. https://linktr.ee/RonaldMcDonaldHuisBrussel