Van een onverwachte gebeurtenis naar een mirakel.

Ronald McDonald Huis Brussel
2 min readJan 17, 2023

--

Tamara en Michael blij met hun KnuffelQuiltjes lapdeken

De afgelopen 7 weken heb ik in het Ronald McDonald huis in Brussel mogen verblijven. Dit omdat de kleine meid in mijn buik een behandeling moest ondergaan in het ziekenhuis in Leuven. Onze dochter heeft CHD, een gaatje in het middenrif waardoor orgaantjes uit de buik, in de borstholte zitten en de longen niet goed kunnen groeien. Om haar longen te stimuleren om te groeien hebben ze een ballonnetje in de luchtpijp van de baby geplaatst toen ik 27 weken zwanger was. Zo hoopt er vocht op in de longetjes en worden deze gestimuleerd om te groeien. Maar dit betekende dat ik binnen een uur rijden van het ziekenhuis in Leuven moest blijven, en dat is best lastig aangezien wij uit Nederland komen. Wekelijks had ik controle in Leuven, en mocht de bevalling eerder opgang zijn gekomen moesten we direct naar het ziekenhuis in Leuven omdat zij het ballonnetje kunnen verwijderen.

We zijn onwijs blij dat we deze tijd in het Ronald McDonald huis hebben mogen verblijven. De manager en de vrijwilligers hebben ons thuis laten voelen in België. Ook als mijn vriend naar Nederland was voor zijn werk, was ik niet alleen. Dat heeft mij heel veel steun gegeven om deze tijd door te komen. Ook zijn er andere ouders die hier logeren, het geeft steun en afleiding om met elkaar te praten. Over de kindjes, maar ook over andere dingen.

En hoe heerlijk was het dat je de keuken in kwam lopen en er was een pan verse soep gemaakt of een heerlijke cake gebakken. Die geuren en smaken, gewoon net als thuis!

Wij willen daarom ook de manager, alle vrijwilligers en alle sponsoren en donateurs bedanken voor het mede mogelijk maken van onze 7 weken België!

Lieve groet uit Nederland

Tamara en Michael

--

--

Ronald McDonald Huis Brussel

Wij bieden een thuis aan families van gehospitaliseerde kinderen. Zo zijn de belangrijkste mensen altijd dichtbij. https://linktr.ee/RonaldMcDonaldHuisBrussel